Skip til hoved indholdet

Praktiske oplysninger

Når du ankommer, vil vi bede dig om at hænge dit overtøj i garderoben og tage plads i venteområdet. Her vil du blive hentet af den terapeut, du har en aftale med.

Nedenfor kan du få overblik over, hvad vi tilbyder, og hvad vi forventer af dig, når du skal indgå i et forløb på Genoptræningscenteret. 

Hvis du bliver forhindret i at møde til den aftalte tid, er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt giver besked til din fysio- eller ergoterapeut på det udleverede telefonnummer.
Hvis du har gentagne afbud - eller udebliver fra din genoptræning uden afbud - vil dit forløb kunne stoppes.

Du vil automatisk blive indkaldt til dit genoptræningsforløb. Indkaldelsen vil blive sendt til din e-boks. Er dette ikke muligt, vil du blive kontaktet telefonisk.
Fra vi modtager en henvisning fra hospitalet, vil der maksimalt gå syv dage til din første tilbudte aftale (gælder genoptræningsforløb efter Sundhedslovens § 140). 

Du modtager en påmindelse på SMS 24 timer før din aftale.

Til din første aftale skal du medbringe tøj, der egner sig til træning, rene /indendørs sko og egen drikkedunk til vand.

Den første aftale er en forundersøgelse, hvor fysio- eller ergoterapeuten sammen med dig vurderer dine funktionsnedsættelser og dine muligheder for genoptræning. Sammen aftaler I mål og konkret plan for dit forløb.

Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde badefaciliteter efter træning.

For at et genoptræningsforløb skal give gode og effektive resultater, er det helt nødvendigt, at du også træner på egen hånd efter aftale med din fysio- eller ergoterapeut. Det kan være specifikke træningsøvelser eller udførelse af forskellige, dagligdags aktiviteter på en særlig måde.

Der er parkeringsmulighed i den åbne P-kælder under Genoptræningscentret. Parkering er tidsubegrænset og gratis.
Hvis du ikke har mulighed for selv at transportere dig til Genoptræningscentret, er der mulighed for transport via kommunens kørselsordning. Der er forskellige kriterier for egenbetaling til transport – se under genoptræning og forløbstyper. 
Hvis du benytter kørselsordning skal du være klar op til 1 time før genoptræningens planlagte start, ligesom der kan forekomme ventetid på hjemtransporten.

Genoptræningen foregår enten som individuel træning eller på hold eller som en kombination af disse. Din fysio- eller ergoterapeut vurderer hvilken træningsform, der er behov for.

Hvis fysio- eller ergoterapeuten vurderer det relevant og nødvendigt, kan genoptræningsforløbet - eller dele af dette – foregå i dit eget hjem. Dermed bliver dit hjem også arbejdsplads for fysio- eller ergoterapeuten.
Det kan blive nødvendigt med mindre justeringer i hjemmet, således at det bliver sikkerhedsmæssigt forsvarligt for både dig selv og terapeuten. Det kan f.eks. blive nødvendigt at fjerne løse gulvtæpper eller flytte enkelte møbler.
Hvis der bliver røget i dit hjem, bedes du lufte ud inden genoptræningsaftaler, ligesom rygning heller ikke kan foregå under besøget.

Kontakt

Furesø Kommunes Genoptræningscenter

Paltholmterrasserne 47, st.
3520 Farum

Ring til os

Find os

Furesø Kommunes Genoptræningscenter
Paltholmterrasserne 47, st.
3520 Farum


Telefontid

Telefontid alle hverdage 8.15-12.00.

Ved afbud bedes du kontakte den terapeut, som du får træning hos. Hvis terapeuten må aflyse træningen, vil du få direkte besked.

Telefon: 7216 5780