Skip til hoved indholdet

Samarbejde om Forskning og Udvikling

Genoptræningscentrets medarbejdere skal hele tiden være opdateret på den nyeste viden og evidens indenfor genoptræning og rehabilitering - til gavn for borgerne. Ligeledes vil vi gerne bidrage til, at der udvikles ny viden. Derfor deltager vi jævnligt i forskningsprojekter sammen med f.eks. regionens hospitaler og andre kommuner.

Ud over deltagelse i større projekter med eksterne samarbejdspartnere arbejder vi på Genoptræningscenteret løbende med faglig og organisatorisk udvikling med fokus på borgernær kvalitet. Vi har ansat en fysioterapeut og en ergoterapeut med særlig udviklingsfunktion, der i samarbejde med kolleger og ledelse understøtter alle de små og store, kort- og langsigtede udviklingsprojekter, som vi altid har i gang.

Aktuelle projekter med eksterne samarbejdspartnere

Tværsektoriel fysisk træning til patienter med et lille stroke - i samarbejde med Herlev Hospital.

I projektet deltager genoptræningscentret ved at levere genoptræning i 6 uger efter forløbet på Herlev hospital, ligesom vi har et medlem af projektets styregruppe. Projektet ventes at starte sin kliniske fase i efteråret 2021.

Udviklingsprojektet er et samarbejde med de 7 øvrige kommuner i ”Vi Samler Kræfterne”. Projektet sætter fokus på faglig kvalitet, overgang til livslang træning i andre fællesskaber og samarbejde med civilsamfundet for borgere der er i medicinsk behandling for prostatakræft. 

Tidligere forskningsprojekter med eksterne samarbejdspartnere

I samarbejde med Herlev Hospital.
Projektet har ved udgangen af 2020 afsluttet den kliniske fase og vi afventer endelige resultater.
Ergoterapeuter fra Genoptræningscentret har deltaget med systematisk testning med AMPS samt genoptræning til borgere med hoftenær fraktur.

Projekt ”Tidlig Indsats - Udredning og rehabilitering til den svage, ældre borger” fra 2018 – 2020. I projektet var ansæt 3 ergoterapeuter og en projektleder. Projektet blev finansieret via puljemidler fra Sundhedsstyrelsen og blev præsenteres på World Rehabilitation Conference 2021. Projektet undersøgte effekten af hverdagsrehabilitering til ældre med multible og komplekse funktionsnesættelser.

I samarbejde med de øvrige kommuner i ”Vi Samler Kræfterne” og Kræftens bekæmpelse. Projektet sætter fokus på borgeroplevet kvalitet, faglig kvalitet samt organisatorisk kvalitet i forhold til kræftrehabilitering i de 8 kommuner.
Rapporten udkom i 2022. 

Kontakt

Furesø Kommunes Genoptræningscenter

Paltholmterrasserne 47, st.
3520 Farum

Ring til os

Find os

Furesø Kommunes Genoptræningscenter
Paltholmterrasserne 47, st.
3520 Farum


Telefontid

Telefontid alle hverdage 8.15-12.00.

Ved afbud bedes du kontakte den terapeut, som du får træning hos. Hvis terapeuten må aflyse træningen, vil du få direkte besked.

Telefon: 7216 5780